Så er det blevet aften igen og man skal have sin sædvanlige pasta, men der er ikke mere ketchup tilbage i flasken. Hvad gør man, når det eneste man har er lidt bacon, hvidløg, æg, parmesan og pasta? Jo hør nu bare her:
Kog pastaen, men husk nu, at den ikke må få for meget, det skal være tandpasta siger italienerne (eller noget i den stil) – de siger sgu så meget. Mens pastaen koger hakker du et par fed hvidløg, som du lige giver en gang på panden sammen med baconet, som du har skåret i små skiver – det må meget gerne stege i en anelse olivenolie. Når det steger derudaf, putter du godt med peber i – lad den ikke få for lidt, det må godt smage af noget. Nu er der ca. 4 minutter tilbage til at pastaen er færdig, og den tid bruger du på at tage to æggeblommer og blande med en stor håndfuld revet parmesan. Nu er pastaen færdig og du hælder vandet fra, dog ikke hele vandet, lad lidt blive tilbage i gryden. Hæld nu bacon og hvidløg ned i pastaen og rør rundt – det er bedst at hælde pastaen ned til baconet, men du har sikkert ikke så står en pande eller wok, så gør det bare omvendt. Nu kommer det svære, for nu skal æggemassen ned i pastaen, og det kan stivne, så det gælder om at røre godt rundt i pastaen, når du kommer æggene i. Det er derfor det er godt, at have en smule vand tilbage i gryden, da det gør det nemmere at blande æggemassen i. Nu har du så en perfekt Pasta Carbonara, som smager så fuglene synger og hestene sparker.
Retten kan varieres med fløde, spæk og så videre og så videre. Gi’ den endelig gas, det tager kun 15 minutter og det er vidunderligt.